Små varelser

När vi drar runt på Kolmården, mannen, jag, två barn som vi är skyldiga till och en lånefavorit, ser jag en mamma som nyss fångat upp en 1-årig rymmare. Vagnen är förstås tråkig när benen äntligen blivit stadiga och snabba…
Jag känner hur mina lungor så lätt drar in den höga septemberluften. Den där väldigt intensiva tiden är förbi, nu skapas mer utrymme  i livets ”vara”.
Sneglar på mannen och jag ser hur hans hjärna spinner på samma tanke, vi ler i samförstånd.

Väl hemma upptäcker vi att den lilla kattungen kissat ner den största sängen, (såklart!).Täcke, lakan, madrasskydd, och även madrassens egna tyg.
Små barn kissar ju faktiskt i sängen ibland…

Vi har en liten i huset igen! Små varelser är oberäkneliga, besvärliga, krävande, tidsätande och enormt charmerande.

Rafsar ihop eländet och drar ner till tvättstugan. Väl uppe igen tvättar jag händerna med den nyinköpta tvålen för en spottstyver på Netto. Tänk att ”Englands Rosor” kan lugna en trött småvarelseförälder så fantastiskt väl.
Våra sinnen är en gåva. Tack!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *