Modelejon

Vi ligger i sängen och pratar om morgondagen. Barnen och jag. Har läst go´nattsaga tillsammans. De är en utmaning att hitta något som intresserar och fångar en snart 10-årig pojk och en fröken på dryga 5…
Men Nalle Puh funkade ikväll. Känns alltid lite extra bra med klassikerna. De ska man ha med sig i bagaget!

-I  morgon ska vi spela brännboll med Nortons klass, berättar mamman. Då gör vi en smarrig fikakorg. Vad ska vi ha?
-Jag ska ha på mig min nya jeansjacka och jeansbyxor, säger Ella direkt. Sedan kommer det som ett litet tillägg; 70-tal!
Mamman förvånat: Va sa du?
Ella flinar och upprepar; jeansjackan jag köpte på loppisen sist. 70-tal!
Mamman undrar då om Ella vet vad ”70-tal” är…
-Det var för länge sedan, svarar hon självsäkert och tittar långt in i mig.
Unge!
Jag har ju förstås sagt att Ella hittade en jeansjacka på loppis från 70-talet till nära och kära. Blev ju faktiskt lite stolt över att hon valde den helt själv. Men att hon så ordagrant  väljer att uttrycka det imponerar och förvånar.

…Så matsäcken i morgon var inte prio ett… det är ju så mycket viktigare att va snygg och sticka ut lite bland diverse luvtröjor och gympaskor i grälla färger.
70-talet regerar!
The future looks bright, kid!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *