Hajk

Sonen och mamman packar inför första hajken med scouterna. Det är mamman som är nervös. Nu är det ju inte så långt borta, den här första gången… faktiskt bara på scoutgården och dess omgivning. Men ändå. Ett helt dygn! Sova borta… i sovsäck. Radvis med barn på golvet. Mysigt förstås. Kanske pirrigt?
-Får i-paden följa med? undrar sonen. Ja, det är ju käraste ägodelen… På utrustningslistan står det däremot ”gosedjur”…
-Nej, ni ska ju umgås och ha en massa aktiviteter.
Men telefon fick barnen ha med sig. Mamman har köpt nytt kontantkort till den med lite surftid också… dessutom finns det ett spel på den… Bara vetskapen om att den är med i väskan kan skapa trygghet hos sonen, tänker mamman.

Kompisen Theo ska med. Och klasskompisen Viggo som han även leker så bra med hemma. Viggos mamma är dessutom scoutledare… Ja, så är det även flera barn från klassen. Det är bra att bo i en liten stad där vi kommer nära varandra  lätt. ”Alla känner alla”, typ.

Men nog kommer det att kännas konstigt med en tom säng här hemma i morgon…
Älskade unge, ha nu riktigt kul på din första hajk!
Tänk att den lite större grannflickan på vår gata drog till Japan med sin scoutgrupp i somras…! Stackars mamman…men snacka om äventyr!

 

 

 

 

 

En reaktion på “Hajk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *