Sörmlandsled

I morse skrällde klockan fast det stod ledig söndag i almanackan. I dag var det Nortons första vandring med scouterna som stod på schemat.
Jag tråcklade mig försiktigt ur Ellas varma famn och gick ut i köket. En god matsäck skulle fixas och packas i ryggsäck och så en nyttig frukost innan.
Havregrynsgröt framför tv:n och varm choklad med stekta-ägg-mackor i ryggan.
Jag hade dessutom varit på sportaffären och köpt det allra varmaste understället i ull till älskade pojken dagen innan. Tänk så smart OCH dyrt!

Några minusgrader ute och faktiskt ett tunt stråk av snö på marken.
Jag droppade Norton vid ett gäng andra ystra barn och ledare i strålande solsken uppe vid logistikcenter. Sedan skulle de vandra en bit på sörmlandsleden och slutligen komma fram till scoutgården och den årliga julmarknaden.
Nu blev det bråttom hem. Jag hade nämligen lovat att baka lussebullar till deras brödförsäljning.

Varje gång jag bakar tänker jag att det är så synd att det går så långt mellan degarna. Det är ju så rejält, rogivande, roligt och framförallt gott! och faktiskt tar det inte så lång tid som man kanske trott innan. När degen jäste stökade jag undan lördagsdisken, käkade frulle med liten myra och var allmänt huslig. En stor generös, gul deg landade strax på köksbordet och strax därefter flera plåtar med glada snurror i plåtstället. Nu stod Julia och Johan i hallen och ville låna verktyg till däckskiftet. Ella blev såklart jätteglad och ville med ut och skruva.
Jag packade varma solar i en papperspåse och gick Nyköpingsvägen bort med allra finaste söndagsvädret rakt i ansiktet. Nu skulle jag snart få höra hur vandringen gått och få njuta av en mysig julmarknad på scouters vis. Det passar ju mig alldeles utmärkt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *