Det stormar på litet hav

Det är tvära kast mellan sol, tårar, storm, ja orkaner och riktiga åskväder.  En liten myra på fyra kan ju allt så bra själv. Och inte bara kan, vill även bestämma vad som skall göras, hur det skall framföras och kanske framförallt när. Med ett bredbent, armarna i kors- uttryck självsäkert och orubbligt styr hon skutan eller ja, jollen över de virvlande vågorna. Tänk att något så litet och rart kan explodera så hårt!

När kvällen sedan kommer och vi ligger i sängen med sagan och nallen säger mamman att i morgon måste vi vara snälla mot varandra. Inget bråk, inte skrika och vara arg.

– Nej då, mamma, jag lovar vara snäll säger hon med de allra blåaste ögonen rakt in i mitt hjärta.

-Kom, mamma, ligg på min arm, säger hon sedan i nästa andetag och tråcklar in sin lilla mjuka, runda arm under min nacke. Så kryper hon ännu närmare, ja så att vi ligger kind mot kind. Jag känner hennes korta, varma andetag i mitt öra och snart snart drar vi vidare ut över ett just nu alldeles stilla hav.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *