Måste jag följa med…?

Pappan och mamman sitter efter middagen och funderar på vad vi ska hitta på med barnen någon av alla dessa kalla, regniga sommardagar. Kommer fram till att kanske Kolmården inte är så dumt. Med lite tur är det inte så mycket folk när vädret inte är topp.

Grannarna hade varit på äventyrsbadet Gustavsvik i dag. Det hade varit sjukt mycket folk och köer till precis allt. Så det går bort helt! Annars är ju bad det som är favorit här hemma.

Sonen kommer insläntrande i rummet där vi sitter och smider planer. Han har just varit hos bästisen Elin och spelat Minecraft. LYCKLIG, står det nästan pannan…

-Vi ska spela i morgon med med, live! Utbrister han.

-I morgon ska vi åka till Kolmården, svarar vi i kör. Delfinariet, linbanan över alla djuren, nya Bamseland och lite karuseller.

-Ååh, måste jag följa med, svarar den snart 8-årige pojken.

Mannen och jag tittar mycket förvånade på varandra.

Kanske det inte är så viktigt det här med att åka på utflykter och äventyr bort från vardagen. Det är ju i vardagen livet pågår på något sätt. Och herregud, vad är väl några tigrar och gamla trötta lejon mot en heldag med en toppentjej som Elin… Ganska så trist och långtråkig och värdelös…

En reaktion på “Måste jag följa med…?

  1. Kommer så väl ihåg Fredrik 7 år. Föreslog på sommarlovet att vi skulle åka och tälta någonstans och bada. Hans svar: Varför det? Vi kan tälta här bredvid poolen. Såå – utflykter är nog mer vi vuxna som funderar över. Barnen är nöjda i nuet… ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *